Младият български боксьор Айрин Исметов стартира с победа на световното първенство за аматьори в Баку. При първото си появяване на ринга 20-годишният ни национал надделя по точки - 13:6 срещу Матиус Мандиаган (Индонезия).

Минути след победата си Айрин Исметов каза за БТА по телефона от Баку: "През първия и втория рунд се боксирах добре, но в третия се стегнах. Можех да победя и по-убедително, но... Винаги първият мач е най-труден."

Старши треньорът на българския национален отбор, олимпийският шампион Петър Лесов също коментира от Баку победата на Айрин Асметов: "По-мощен, Айрин го мачкаше на ринга, обсипваше го непрекъснато с удари и спечели категорично. Доволен съм от играта му, но все още му трябва опит. В следващата си среща Айрин ще играе със световния шампион Доменико Валентино. Какво да се прави, такъв е жребият. А и на световно първенство няма слаби боксьори."

Айрин Исметов ще се боксира с Доменико Валентино на 3 октомври в следобедния сеанс. 27-годишният италианец е световен шампион от Милано 2009 и европейски шампион - от Мадрид 2004, Каляри 2005 и Печ 2006.

Днес във вечерния сеанс на ринга в Баку ще излезе още един български боксьор - в категория до 81 килограма Стоимен Димитров ще се боксира с Диловаршо Абдурахмонов от Таджикистан.