Пистовият национал от „Цар Симеон 1898” Дамян Филипов се върна с гръм и трясък в колоезденето, след няколкомесечно прекъсване. 26-годишният пловдивчанин е станал отборен победител с тима на елитния малтийски клуб „Грийн циклинг тийм” в международния колоездачен тур на Ла Валета.

Дамян е от няколко месеца в Малта по лични причини и поради това той не участва в пловдивският велоклуб в 61-ата международна колоездачна обиколка на България.
За да се пусне в колоездачната обиколка на Ла Валета, Филипов получи официално разрешение от родния си клуб „Цар Симеон 1898”, откъдето е преотстъпен за половин година, а след това картотекиран в Малтийския колоездачен съюз за новия си клуб.

Филипов в момента е един от лидерите на елитния малтийски клуб „Грийн циклинг тийм”, за който още карат Марк Боничи, Андрю Бринковрич, Етиен Бонелло, Клив Ебейер, Кристофър Гат и Джефри Борг. Дамян е бил поканен да се присъедини към новия си малтийски клуб лично от президента и собственика на „Грийн циклинг тийм” – известният местен бизнесмен Чарли Замут.