Столичният хандбален клуб Мастер изпрати 16-годишните си юноши на силния турнир „Трофей Смедеревски Йесени“, който ще се проведе между 4 и 6 септември. Участие ще вземат около 150 отбора от цял свят.
 
При 16-годишните юноши ще се състезават 24 отбора, които са разпределени в 8 предварителни групи. Първенците от всяка група се класират за 1/4-финалите.
 
Мастер попадна в група със сръбския Цървена звезда и босненския Спийд (Градачац). Столичният тим няма да може да разчита на двама от най-силните си състезатели: разпределителят Асен Кожухаров и крилото Християн Христов. Проби в отбора карат левият гард Звезделин Златинов от Варна и Юлиан Ораков от Благоевград.
 
Юношите на Мастер участват за втора поредна година на турнира в Смедерево, като през тази година са амбицирани да го спечелят. Това ще бъде най-силният турнир в света, който някога е провеждан за юноши, родени през 2000 година.
 
Участие ще вземат сръбските грандове Партизан, Цървена звезда, Нови Београд, Раковица, Войводина (Нови Сад), македонските грандове Металург (Скопие) и Велес, други отбори от Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Румъния, Черна гора, Италия, Алжир и др.
 
Освен от Мастер българският хандал ще бъде представен на турнира от Раховец (Горна Оряховица), Локомотив (Мездра) и Албатрос (Бургас). Водач на родната група е президентът на Мастер Веселин Коцев, който е близък приятел с главния организатор на надпреварата Ненад Мартич.

Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ