БЛИЦ СПОРТ по традиция ви представя в края на всяка година успехите за българския спорт. През отиващата си 2017 в никакъв случай не може да бъде определена като слаба, а дори има много постижения, с които можем да се гордеем.

Януари
- Григор Димитров печели титлата от първия за годината турнир от АТП. Българинът триумфира в Бризбейн, след като печели финала срещу Кей Нишикори с 6:2, 2:6, 6:3.
- Гришо достигна и за пръв път в своята кариера до полуфинал на турнир от Големия шлем - Аустрелиън Оупън
- Владимир Илиев постигна страхотен успех за българския биатлон, след като завоюва европейската титла на шампионата в Полша в надпреварата 10 км спринт с две стрелби. В същото състезание бронзов медал спечели Красимир Анев.
- 15-годишната Александра Начева подобри националния рекорд на Тереза Маринова в тройния скок и поведе в световната ранглиста. Тя стана и първата българка, която скача над 13 метра в зала.
- Най-успелият български плувец Петър Стойчев отново е световен шампион по плуване в ледени води, този път в Бургхаузен, Германия. Пепи закова хронометрите на 12 минути и 15 секунди, с което постави рекорд на 1000-метровото водно трасе.
- Александър Джорджев спечели Откритото първенство на Германия по таекуондо и то в по-горна за него категория.

Февруари
- Григор Димитров печели втората си за годината титла, след като триумфира в София. Хасковлията победи на финала в "Арена Армеец" белгиеца Давид Гофен със 7:5, 6:4.
- Боксьорите Тинко Банабаков, Даниел Асенов Петър Белберов и Станимира Петрова донесоха златни медали на България от турнира "Странджа". Общо тимът ни завоюва 12 отличия на надпреварата.

Март
- България побеждава с 2:0 Холандия на стадион "Васил Левски" в мач от световните квалификации. Двата гола са дело на Спас Делев.
- Радослав Янков спечели за втора поредна година Малката световна купа по сноуборд в паралелния гигантски слалом. Чепеларецът беше над всички с 3630 точки. В общото класиране за Малката световна купа Янков остана на второ място, а победител стана Андреас Промегер.
- Юношеският ни национален отбор по футбол записва голям успех, след като се класира за финалите на Европейското първенство
- Гюлетласкачката Радослава Мавродиева спечели сребърен медал от Европейското първенство от лека атлетика в зала в Белград и подобри личния си рекорд, след като като записа 18.36 метра
- Благой Иванов защити световната си титла в тежка категория на WSOF. Багата се нуждаеше само от 103 секунди, за да победи американеца Шон Джордън – Дивака.
- Българските млади каратеки спечелиха 13 отличия на Европейския шампионат в Берлин. Златни медали спечелиха Виктория Наскова, Валерия Лозанова, Любомира Николова, Мариела Любенова и Кристиян Станков.

Април
- Боксьорът Кубрат Пулев победи американеца Кевин Джонсън в битката за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA)
- Васил Господинов донесе сребърен медал на България от европейското първенство по вдигане на тежести в Сплит, Хърватия. Българският щангист се състезава в категория до 105 кг и завоюва отличието със сбор от 397 килограма. Той се справи със 180 кг в изхвърлянето и 217 кг в изтласкването.

Май
- Биляна Дудова спечели европейската титла по борба в категория до 55 кг. на първенството в Сърбия. Сребърни медали завоюваха Тайбе Юсеин и Борислав Новачков. Натурализираният египтятин Тарек Абдеслам дебютира за България с европейска титла в категория до 75 кг на класическия стил.
- Националният отбор по спортна аеробика (Ана-Мария Стоилова, Антонио Папазов, Дарина Пашова, Ивелина Лукаки и Тихомир Баротев) спечели Световната купа в категория „групи“.
Юни
- Даниел Асенов спечели европейската си титла по бокс в категория до 52 кг на първенството на Стария континент в Харков, Украйна.
- Владимир Далаклиев постигна най-големия успех в историята на българското олимпийско таекуондо, след като спечели бронзов медал от световно първенство

Юли
- Най-големият ни талант в плуването – Антъни Иванов стана първият български финалист на Световно първенство от 2007 година насам. 18-годишният плувец записа време от 01:55:58 минути в дисциплината 200 метра бътърфлай, което е нов национален рекорд.

Август
- Националният ни отбор по футбол записва първа победа над Швеция от 50 години насам. В мач от световните квалификации надделяваме с 3:2 в двубой, който се игра на "Васил Левски".
- Лудогорец влиза в груповата фаза на Лига Европа
- Тихомир Иванов достигна до финал във високия скок на световното първенство по лека атлетика в Лондон. Младата ни надежда записа и личен рекорд – 2.31 метра. Той обаче не успя да участва на финала заради контузия
- Григор Димитров печели титлата на турнира в Синсинати, след като на финала победи Ник Кирьос с 6:3, 7:5.


Септември
- Женският национален отбор по волейбол спечели бронзовите медали на Световното първенство до 23 години в Любляна. Момичетата на Тони Зетова отстъпиха на домакинките от Словения с 1:4 гейма в полуфиналите, но в мача за третото място надделяха с 4:2 над Доминиканската република.
- Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърен и два бронзови медала на европейското първенство в италианския град Пезаро. Невяна Владинова спечели бронзов медал в съчетанието на топка.
- Българинът Борис Йотов стана европейски шампион по гребане на шампионата до 23 години в Крушвица (Полша).
- 13-годишната Екатерина Иванова спечели шампионата на Европа по кикбокс за юноши и кадети в Скопие в стил кик лайт

Октомври
- Григор Димитров достига до финала на турнира в шведския град Стокхолм, но там губи от Хуан Мартин Дел Потро с 4:6, 2:6
- Лудогорец побеждава като гост португалския Брага с 2:0 в мач от груповата фаза на Лига Европа

Ноември
- Григор Димитров постигна най-големия успех в кариерата си, след като спечели титлата на финалния турнир на АТП в Лондон. Българинът прегази всички по пътя си, за да стигне до финал, където се справи с Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3. Успехът го изпрати на трето място в световната ранглиста.
- Българският треньор Станимир Стоилов изведе Астана до четвърта поредна титла в Казахстан
- Атанас Свисов и Делян Георгиев спечелиха световни титли по ММА на първенството в Манама. Свисов триумфира в категория над 120 кг, докато Георгиев бе над всички в категория до 65 кг. Медали завоюваха общо 8 наши бойци.
- Полицаят Радослав Марков се окичи със златото в Световното първенство по бойни спортове за служители в сферата на сигурността, което се проведе в Дубай.

Декември
- Лудогорец прави 1:1 като гост на германския Хофенхайм и се класира за директните елиминации на Лига Европа
- Българският национален отбор по таекуондо спечели трето място отборно на европейското първенство.