Третото издание на най-мащабното спортно събитие в България за подрастващи - Фрезколиада, стартира с официална церемония по откриването. Грандиозното шоу ще бъде на 27 април (събота) от 19:00 часа в столичната зала "Асикс Арена".

Водещи на церемонията ще бъдат Александър Кадиев и Катерина Евро, а част от звездните участници в представлението са "златните момичета" и любимки на България - Боряна Калейн и Стилияна Николова, абсолютните световни шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика, един от най-големите таланти в илюзионното изкуство Старбой Айвън (спечелил съвсем наскоро престижната купа "Мистър Сенко"), Национална гвардейска част и Гвардейски представителен духов оркестър, Тримата български тенори, Trio Flawless и много други.

И този път организаторите - абсолютната световна шампионка и олимпийска медалистка с ансамбъла по художествена гимнастика на България Ренета Камберова, както и детската серия на компанията за млечни продукти "Лакрима" - Фрезко, са подготвили грандиозно шоу с много спорт, музика, танци и впечатляващи изненади.

Фрезколиада е вдъхновена от истинските Олимпийски игри и обхваща стотици спортуващи деца и младежи от десетки спортни клубове от цяла България. Освен официалното откриване, част от събитието са серия от турнири и състезания в различни видове спорт. За всеки участник във всеки турнир има специално изработен медал, а разбира се - най-добрите, печелят своите отличия за призово класиране.

"В спорта има победители и победени. Но не резултатите във Фрезколиада са на първо място. Най-важната мисия е стремежът и мотивацията, колкото се може повече деца и младежи да спортуват. Защото това събитие среща млади хора от всички краища на България, ражда познанства, изгражда характери и подлага на изпитание човешките воля и дух", заяви Ренета Камберова.

Неслучайно и преди Олимпийските игри в Париж Боряна Калейн и Стилияна Николова ще бъдат част от вдъхновението Фрезколиада. Билети за грандиозното откриване с тяхно участие може да намерите на entase.com.