Осминафиналът за Купата на България по хандбал между Асти 91 (Хасково) и Осъм (Ловеч) приключи с бой и локва кръв в хасковската зала "Спартак". Гостите от елита победиха с 28:22 и продължават напред в турнира, а техен съперник ще бъде Чардафон (Габрово), който победи с 33:26 Академик ТУ (Пловдив).

Минута преди края на мача в Хасково, при една от бързите контри на домакините, младежкият национал Тенчо Тенев беше посрещнат с юмрук от гарда на Осъм Нейко Комитски, който му изби зъб. Тенев отвърна на удара и настана меле, при което двата отбора се хванаха за гушите. Плевенските съдии Марковска и Вутов едва разтърваха хандбалистите на двата състава и показаха червени, а после и сини картони за двамата играчи. Те ще бъдат наказани по доклад на делегата и съдийската бригада.

Ловчанлии тръгнаха ударно - 0:5 в началото, като до края на първата част задържаха разликата на полувремето - 11:16. Тодор Тодоров пази отлично вратата на Асти. Най-добър за хасковлии беше националът на плажен хандбал Петко Петков, който блесна с 8 гола в мача.

През втората част на двубоя домакините изравниха играта, но това им стигна само да се държат на 4-6 гола след гостите от Ловеч.

Свадите между тези два отбора не са от вчера. Подобен развой на мач за бронзовите медали през 2005 година също бе декориран с множество картони и наказания за Асти 91 и Осъм (Ловеч).