Премиерът на България Бойко Борисов лично ще награди тримата най-добри спортисти и треньор номер 1 за 2012 година в анкетите на "Нове АД холдинг" и "Труд". Министър-председателят е патрон на церемонията за обявяването на най-заслужилите спортисти, треньори, спортист с увреждания и отбор на годината в България. Събитието е тази вечер от 20:30 часа в зала 1 на НДК и ще се излъчва директно по БНТ 1, БНТ Свят и "Дарик" радио.

Спортният министър Свилен Нейков ще обяви и поздрави треньорите, класирани на второ и трето място. Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще награди спортиста с увреждания, а председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова ще връчи приза на състезателите и треньорите от отбора на годината.

По традиция наградите за тримата треньори са картини на популярни наши художници, а спечелилите спортисти и отборът ще получат статуетки на скулптура Милко Добрев.

Спортистите от 4-то до 10-о място ще бъдат наградени от достойни българи - обикновени граждани, извършили геройски постъпки в полза на обществото.

Церемонията ще премине под мотото "Супергероите на нашето време". Темата ще бъде развита, както чрез декора в стил 40-те години, така и с визуалните ефекти, дрехите и аксесоарите на водещите Йордан Йовчев и Албена Денкова.

Специално разработените аранжименти на хитови песни в изпълнение на Графа, Белослава, Орлин Павлов, Рут Колева, Сантиментъл Суингърс, ще бъдат съпроводени от уникална хореография, но не от балет, а от спортисти.