Министър председателят Бойко Борисов получи специална награда “Спортен Икар” от фондация “Български спорт” за реален принос в спорта. Премиерът трябваше да присъства на 21-ата церемония по връчване на наградите, но беше възпрепятстван от държавни дела и приза взе министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.
 
През тази година голямата награда за впечатляващо постижение на годината не се присъжда заради неубедителното представяне на българските спортисти на олимпийските игри в Лондон и липсата на златен медал за първи път от десетилетия насам.
 
В категория "Достойно представяне" бяха наградени Станка Златева, Тервел Пулев, Стела Енева и Радослав Златанов. Гимнастикът Йордан Йовчев получи награда за изключителна спортна кариера, след като в Лондон записа участие на шеста олимпиада.
 
Наградените със "Спортен Икар"
Най-проспериращ млад спортист: Ния Димитрова (биатлон) - европейска шампионка за девойки в спринта на 7,5 км, бронзов медал в преследването на 10 км в Осръбле (Словакия), световна вицешампионка за девойки в спринта в Контиолахти.
Отбор на годината: Национален отбор по волейбол (мъже) - четвърто място на олимпийските игри и четвърто място в Световната лига.
Изключителна спортна кариера: Йордан Йовчев (спортна гимнастика) - седми на финала на халки при рекордното си шесто участие на олимпийски игри.
Трайно присъствие в световния елит: Ивет Лалова (лека атлетика) - европейска шампионка на 100 метра в Хелзинки, участие на полуфиналите на 100 и 200 метра олимпийските игри в Лондон.
Специална награда за мъжество: Иван Тодоров (водна топка) - за проява на изключителна воля и дух да тренира и да се състезава, въпреки протезата на левия крак. Участва в Държавното първенство с отбора на “Левски”. Тодоров е на 39 години, а преди 22 години при инцидент губи крака си, но с подходяща протеза се връща във водата и продължава състезателната си кариера.
Специални награди на Управителния съвет на Фондация "Български спорт": Ясен Иванов (батут), Национален отбор по планинско бягане (юноши до 17 години), Бетина Темелкова (джудо), Благой Найденов (бокс), Ваня Иванова (самбо), Станилия Стаменова (кану-каяк), Кубрат Пулев (бокс).
Достойно представяне: Стела Енева (лека атлетика) - носител на два сребърни медала на диск и гюле от Параолимпийските игри в Лондон 2012, европейска шампионка на гюле, носител на сребърен медал на диск от Евро 2012 за спортисти в увеждания в Холандия.
Станка Златева (борба) - олимпийска вицешампионка от Игрите в Лондон в категория до 72 кг.
Тервел Пулев (бокс) - бронзов медалист от Олимпиадата в Лондон в категория до 91 кг.
Радослав Златанов (лека атлетика) - бронзов медалист в скок на дължина от Параолимпийските игри, сребро и бронз в скок на дължина и 100 метра бягане на Евро 2012 за спортисти с увреждания в Холандия.