Христо Цветков спечели с рекорд 38-ата Обиколка на Витоша при бегачите и веднага след финала предложи брак на приятелката си Мариана Дичева, която без да се замисля каза "да"! 

Известният като Ицо пак тича атлет измина 100-те километра за впечатляващото време от 8:07:23 часа и така подобри досегашното най-добро постижение с почти 5 минути. 

Цветков бе шампион по същото трасе и преди 2 години, а сега отне рекорда на финиширалия днес втори Александър Спасов (8:56:22 ч.). Талантът Христо Минков завърши трети с 9 часа и 11 минути.

Изключително калното трасе от дъжда в събота допълнително затрудни скороходците, като доста от стартиралите бяха принудени да се откажат. Сред тези, които не успяха да финишират, бяха двама от фаворитите - Кирил Николов-Дизела и Ивайло Атанасов. 

 

По Шампионски ! Предложение за брак ! Честито Мариана Динчева и Христо Цветков Видео : Е.Г.

Публикувахте от Vihren Ivanov - Viro в Събота, 19 юни 2021 г.

 

 

При жените най-бърза бе Надежда Ангелова ("Жулистан") с време 9:37:40 ч. и преднина от 2 часа и 13 минути пред Каролина Калибацева и Гергана Малчева, които се бяха вкопчили в люта надпревара до последно и финишираха след 100 км с разлика от едва 10 секунди… 

Шесткратната шампионка Мария Николова се отказа поради тежките условия. 

В дуатлона (100 км с велосипед и после 100 км с тичане) челната тройка е Калоян Чанев, Веселин Николов и Станимир Статев. При жените, осмелили се първо да карат колело в калта, след което и да бягат 100 км, впечатляващо се представи Деница Зайкова. Машината от adidas Runners Sofiа завоюва победата по категоричен начин. Зайкова и другата представителка на adidas Runners Sofia Екатерина Можейко бяха единствените дами, които успяха да финишират в дуатлона. 

 

Ден по-рано 13-годишната Йоана Вълканова спечели 100-километровата Обиколка на Витоша при стартиралите с велосипеди. Състезателката на „Олимп“ сътвори сензация като изпревари далеч по-опитни и възрастни съпернички. Йоана за втори пореден път е сред медалистите в надпреварата, след като миналата година се нареди втора. Друг уникален рекорд записа миналогодишната шампионка Христина Козарева. След две поредни титли със стандартни велосипеди, сега тя стана първата в историята със злато и при електрическите байкове, които направиха своя дебют в Обиколката. Нещо повече – Козарева вече има невероятната колекция от победи във всички възможни надпревари по 100-километровото трасе около Витоша: със стандартен велосипед, с бягане, с електрически байк и при дуатлонистите, които в рамките на два дни първо обикалят планината с колело и след това с бягане.

Едно от най-масовите и популярни спортни събития у нас отбелязва това лято своята 38-а годишнина. Над 2000 бяха общо участниците в емблематичното състезание, което отново е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“.

Стартът на колоездачите бе даден на зазоряване - още в 6 ч. в съботната сутрин от Татяна Георгиева, председател на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община. След това дългата колона велосипедисти се източваше дълго към бул. „България“ в посока Бояна и после нагоре по пътя към Златните мостове.

Дъждът, студеният вятър и подгизналото от предишните дни трасе допълнително усложниха условията за състезателите и през двата дни, а и принудиха част от участниците да се откажат. Тази година новото е отделната група на електрическите велосипеди. Над 70 състезатели потеглиха по трасето с тях и до края водеха оспорвана надпревара с другите колоездачи, сред които най-бърз се оказа Владислав Гюров от „Велораптор“. След като водеше дълго по разстоянието, той финишира за 4.51:53 ч. При дамите времето на победителката тийнейджърка Йоана Вълканова е 6.37:17 ч. „Малолетната“ шампионка бе лидерка още след 30-ия км и не допусна изпреварване до финала. Сред мъжете с електрически велосипеди победител е Добромир Чолаков, който стана първият в историята с подобна титла.

Награждаването на бегачите и дуатлонистите (100 км с велосипед и после 100 м с тичане) е насрочено за днес в 16 часа в зоната на старт/финала на паркинга пред резиденция Бояна до входа на базата на БФС.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ВИТОША 100!

Щастливият миг:

 

 

Машина! #ИцоПакТича

Публикувахте от Borislav Iliykov в Събота, 19 юни 2021 г.

 

 

 

 

Победителката в дуатлона Деница Зайкова след финала на колоезденето в събота:

 

Кадри от трасето на Витоша 100:

 

 

 

Публикувахте от Витоша 100км в Неделя, 20 юни 2021 г.