Певицата Риана се завърна на сцената след почти 6,5 години отсъствие. Тя изнесе 13-минутно шоу на почивката на големия финал на сезона по американски футбол Супербоул. 57-ото издание на мача се игра в Глендейл (щат Аризона). Канзас Сити Чийфс спечели трофея „Винс Ломбарди“, след като се наложи с 38:35 над Филаделфия Ийгълс. Според специалистите това е бил един от най-великите мачове за Супербоул в историята.

Риана изпълни компилация на някои от най-големите си хитове. Това беше първата ѝ изява на сцената на живо от 2018 г., когато пя на церемонията по връчване на наградите „Грами“. Въпреки опитите си, певицата не успя да скрие от феновете, че отново е бременна. Както е известно, на 13 май 2022 г. тя роди първото си дете от рапъра A$AP Rocky.

Куотърбекът на Канзас Патрик Махоумс се отличи с три подавания за тъчдаун с обща дистанция от 182 ярда (166,5 метра). Той блестеше на терена, въпреки че игра с контузия на левия глезен и в крайна сметка заслужено спечели наградата за най-полезен игра в големия финал на сезона.

Нещата не изглеждаха никак добре за Канзас Сити Чийфс преди шоуто на Риана на почивката след втората четвърт. „Вождовете“ изоставаха с 14:24, а Махоумс видимо страдаше заради контузията си. Още в началото на третата част направиха тъчдаун чрез Айзия Пачеко и обърнаха развоя на мача.

След края на големия мач фирмите, следящи излъчването, обявиха, че битката между Канзас Сити Чийфс и Филаделфия Ийгълс е била наблюдавана от 103,4 милиона зрители.