Следващата събота ще се проведе благотворителното бягане "Дари времето си на 5kmrun 2018“. 9 юни, 9:00 часа - едновременно София (Южен и Западен парк), Гребен канал Пловдив, Морските градини на Варна и Бургас.

Каузата:
Със събраните средства от тази кампания ще се закупи операционна маса, която ще се предостави на Детското хирургично отделение на УМБАЛ „Св. Георги“, гр. Пловдив.

Клиниката по Детска хирургия в Пловдив е първото в България специализирано детско хирургическо отделение, открито през 1952 г. и приема деца от цялата страна. От началото на тази година, отделението не разполага със собствена операционна маса, като за нуждите се ползва операционна маса на заем, която вече е изискуема.
 
Операционната маса е на стойност 30 414 лв. За да се набавят средствата, сили ще обединят бегачи и приятели на 5kmrun в четири града и пет парка.

Нещо повече, тази година на това благотворително бягане и кауза, наравно с бегачите, в благотворителната кампания, ще се включат и от BMW Клуб България – българските фенове и собственици на автомобили с марката на световния бранд, чийто ежегоден фестивал ще се проведе на същата дата и място в Пловдив. 

Още подкрепа: също така на това бягане на Гребната база, за каузата ще се включат с дарения нашите български и чуждестранни студенти от Медицинския факултет към Университетската болница Св. Георги.

Как ще се даряват средствата: отново благотворителната кауза е под наслов „Дари времето си на 5kmrun“, а идеята идва от Parkrun – бегаческа организация от UK.

Какво означава да „дариш времето си“? Това ще рече, че за каквото време финишираш 5-те километра в този ден, такава сума ще дариш за каузата, например: Бягаш за време 22:38 – даряваш 22 лв., бягаш за 31:18 – даряваш сумата от 31 лв. и така нататък...

За целта са предвидени съответните урни по места, както и ще бъде открита специална банкова сметка за тези, които нямат възможност да участват на това конкретно бягане, но биха искали да дарят!

Естествено, че това условие – „да дариш времето си на 5kmrun“ е желание и предложение на организаторите, но всеки може да дари сума според собствените си възможности!

Какво още споделиха организаторите:

Миналогодишното благотворително събитие на 5kmrun осигури специализирана медицинска техника за Първа детска клиника към Университетска болница „Света Марина“, гр. Варна на обща стойност от 14 400 лв., а по–предишното предостави 8000 лв. на Неонатологията на Майчин дом в София за закупуването на три броя монитори за кувьози. Следващата 2019 г. каузата ще бъде за град Бургас.

Ние от 5kmrun не мислим да спрем до тук. Тазгодишното мото на благотворителната ни кампания е: „Бягай за здраве, дари здраве! Бягай с усмивка, дари усмивка“. Нека заедно дарим здраве и усмивка на нашите деца!

За регистрация и участие - ТУК

Фейсбук събитие - ТУК