Близо 2 милиона ик 300 хиляди лева е бюджетът на федерацията по художествена гимнастика за 2013 година. Това стана ясно днес на общото събрание на централата.

Повече от половината средства на федерацията по художествена гимнастика за текущата година са осигурени от министерството на младежта и спорта. По договор за дейността на централата от ведомството са превели малко над 1 млн. лв. Към тях се прибавят и парите за спортните клубовете, членове на федерацията, които възлизат на близо 355 хил. лева. А 208 хил. лв. са отпуснатите от министерството средства за организацията на състезанието от Световната купа в София.

От основния си спонсор, федерацията от гимнастика, получава близо 600 хил. лв дарение за годината. На годишно отчетно-общото събрание, продължило по-малко от 30 минути, бяха утвърдени два нови клуба за членове на федерацията - Лазур (Бургас) и Гълъбово.

Единодушно бяха приети четири от петте точки в дневния ред - отчет за дейността, финансов и годишен баланс, годишен доклад за  дейността и приемане на бюджета за 2013 година.