ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Стилияна Николова донесе първи медал за България от Световното първенство по художествена гимнастика в София. 17-годишната българка, която е дебютантка на такъв форум, спечели сребърно отличие на финала на обръч.

Последният медал за България на обръч е на Симона Пейчева от Световното в Мадрид 2001 година, когато заради допинг скандал бяха отнети медалите на Алина Кабаева и Ирина Чашчина и българката взе злато на обръч. 

 Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Николова изигра страхотно съчетанието си и получи оценка от 33.400 точки.

Световна шампионка на обръч стана София Рафаели от Италия с 34.850 точки, а трета се нареди Дария Варфоломеев (Германия) с 32.150 точки.

В четвъртък състезанието продължава с квалификациите на бухалки и лента. Група D, в която е българката, започва в 14:45 часа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

"
Радвам се за този медал. Да, обръчът се получи по-добре на квалификациите, отколкото на финала. Обаче имам и събота, дай боже“, каза Николова.  

„Много се разочаровах като разбрах, че Бубето (б.р. Боряна Калейн) няма да играе. Ние сме един отбор и един екип. По-тежко е да играеш сам, отколкото да знаеш, че имаш някой зад гърба си. Пожелавам ѝ бързо да се възстанови“, добави тя.

„Не беше това причината за разконцентрирането ми на топката, бяха други неща. Много е вълнуващо най-вече заради публиката. Много им благодаря, че дойдоха. Надявам се и другите дни да идват“.

„Правили сме моделирани тренировки и не ми прави такова впечатление (квалификациите и финалите да са в един ден). Не ми е чак толкова често. Преди всяко едно съчетание усещах тръпката и вълнението“, каза още Николова.