15 години от основаването си отпразнува днес общински детски комплекс "Петрич" - свят на радостта за всички талантливи деца от града и региона, информираха организаторите за БЛИЦ.

Около 500 малчугани, придрижавани от родители и познати, се включиха в парада по централните улици на Петрич. С множество танци, мажоретни изпълнения, народни хора, рисунки на асфалт и върху лицата им радваха мало и голямо.

Интересна част от тържеството бе парада на хвърчилата. В него дейно се включиха 40 малки участници. С хвърчилата на високо в небесата полетяха детските мечти с пожелания за още много години творчество и красота на единственото извън училищно учреждение в региона - общински детски комплекс "Петрич", което е структура към МОМН (Министерство на образованието, младежта и науката).

Кулминацията на тържествата за отбелязването на 15-годишния юбилей ще бъде на 30 октомври, когато ще се състои заключителен концерт в залата на Общински детски комплекс, където организаторите ОДК ще връчат 15 плакета - почетен юбилеен знак-приятелство към фирми, организации и деца, близки до дейността на комплекса. Очакват се гости от МОМН, Национален дворец на децата-София и други. /БЛИЦ