Новият сезон в НФЛ (шампионатът по американски футбол) ще започне след по-малко от един месец. Началото трябва да бъде поставено на 11 септември, ако не изникнат някакви спешни проблеми заради пандемията от коронавирус.

Много от феновете в САЩ очакват с нетърпение старта, за да могат да видят двата най-нови стадиона в Лигата. Всъщност те са и двата най-скъпи в света.

„SoFi Stadium“ в Ингълууд (Калифорния) ще бъде новият дом на лосанджелиските Рамс и Чарджърс. Изграждането на това съоръжение струва 5 милиарда долара, което го поставя на първо място в класацията на най-скъпите стадиони.

Огромният комплекс е 3,5 пъти по-голям от Дисниленд. В него може да се съберат 70 240 зрители по време на футболен мач, но за Супербоул през 2022 г. капацитетът специално ще бъде увеличен до 100 000.

Най-голямата забележителност е огромният пръстеновиден видеоекран. Обиколката му е 110 метра, е теглото 1000 тона. "The Oculus", както е нарицателното име на екрана, ще предава картина с резолюция 4K HDR LED и 80 милиона пиксела.

Играчите на Лос Анджелис Рамс вече тестваха терена на новия стадион, тъй като проведоха тренировка.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Подобно усещане изпитаха и футболистите на Лас Вегас Рейдърс, които стъпиха на новоизградения „Allegiant Stadium“, който вече има собствено прозвище. Заради черния си вид е наричан "Звездата на смъртта". С изразходваните за строежа му 1,8 милиарда долара това е вторият най-скъп стадион в света.

Съоръжението в Столицата на хазарта е с капацитет от 65 000 зрители, а отличителната му черта е огромният панорамен прозорец на фасадата, който гледа към прословутата главна улица тна Лас Вегас. Прозорецът, който е с размери 65,5х24,4 метра, е с автоматизирано отваряне, за да пропуска свеж въздух във вътрешността.

„Добре дошли в Звездата на смъртта, където нашите съперници ще умират. Това е нашият дом, нашата сбъдната мечта“, обяви собственикът на тима Марк Дейвис при първото посещение на играчите на отбора във вътрешността на стадиона.