Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев (категория до 54 кг) се прибра по-рано от европейското първенство в Москва. Спортист №1 на България за миналата година изненадващо отпадна още в първия кръг след 0:2 от турчина Фуркан Мемиш и в сряда късно вечерта се завърна у нас. Той заяви, че от яд вече 4 дни не може да си намери място.

"Хората, които не са гледали срещата, ще решат, че се оправдавам, но това изобщо не е така. Такова съдийство обаче няма. През целия мач аз бях този, който диктуваше боя. За три рунда го съсипах от удари, но не ми отчетоха нито един. Явно обаче има поставена цел от организаторите, защото още трима световни шампиони отпаднаха в първия ден. Сега от масата да стана, ще го бия. Същият този турчин в Румъния на спаринг го направих смешен. Той играеше със страх, но така са решили съдиите. Естествено, после загуби, но какво от това!?", коментира ситуацията пред "Меридиан Мач" Детелин Далаклиев.

Той заяви, че няма да се качва в по-горна категория, защото неговата автоматично се вдига след европейското на 56 кг.

"Искрено пожелавам успех на Манев и Тервел Пулев. Заслужават да стигнат до финал и имат сили да го постигнат. Вярвам в техните възможности", каза още Далаклиев.

Двамата излизат днес в 1/2-финалите на първенството в Москва. /БЛИЦ