Сребърният медалист от световното първенство в Лондон Данчо Йовчев заяви, че не е бил на сто процента готов за състезанието.

“Не бях напълно готов, но се получи. Бях изостанал с подготовката заради ангажиментите ми като президент на федерацията. Затова прецених, че трябва да изиграя по-елементарно съчетание, но много по-чисто, за да мога да попадна на финала, а там вече да се боря за медал. В сравнение с Олимпийските игри тогава бях много по-подготвен. Може би затова сега бях по-концентриран, защото знаех, че не ми стигат силите. Що се отнася до това, че е трябвало да съм първи, ще кажа, че китаецът наистина направи грешки. Но не съм аз този, който оценява”, каза Йовчев, който бе посрещнат от министъра на спорта Свилен Нейков и от доста журналисти.

“Ще има промени в гимнастиката и най-вече в системата за квалификация за Олимпиадата. Ще изчакам да видя какво ще решат и тогава ще преценя дали ще мога да се класирам за Лондон`2012. На този етап продължавам да се състезавам ден за ден", добави още легендарният ни гимнастик.

Предстои изборен конгрес на Европейската федерация по гимнастика, а Йордан Йовчев ще бъде предложен от родната централа за член на техническия комитет в спортната гимнастика. Мария Петрова ще бъде предложена за член на техническия комитет на художествената гимнастика, Мариела Стойчева за техническия комитет по скокове на батут, а Драгомир Драганов за техническия комитет в спортната акробатика./БЛИЦ