Йордан Йовчев спечели сребърен медал на халки на Световното първенство по спортна гимнастика в Лондон. Йовчев отново бе перфектен на коронния си уред и получи оценка от 15,575 точки, като остана само на една десета от първия Минйон Ян от Китай. 

Всички обаче признаха за пореден път класата на българина. На 36 години с прошарена коса, заради която може да бъде объркан с някой от съдиите, Данчо Йовчев пак демонстрира страхотна класа. За съжаление обаче реферите предпочетоха да направят китаеца шампион при равностойни изигравания.

„Мисля, че китаецът не бе по-добър от мен. Изиграх съчетанието от първия ден на първенството. Не мислех да го усложнявам”, каза легендарният ни гимнастик пред БТА.

„Не знам дали ако бях рискувал с усложняване на съчетанието, щеше да ми стигне. Защото явно съдиите си правят каквото си искат. Първия ден имах проблем в началото на съчетанието. Не ми стигаха силите. Отскокът накрая също не ми се получаваше, но сега на финалите всичко бе наред. Радвам се на среброто, но ми е малко тъжно, защото се видя, че бях много близо до титлата”, заяви Йовчев./БЛИЦ