Вторият стартов ден на Унибет Опън Златни пясъци се оказа добър за датчанина Петер Педерсен, който събра стак от 99 600 чипа. След него се нареди родният покерджия Трифон Кабуров с 81 000 чипа. Ден 1б се събра около масите нови 203 играчи и това от своя страна генерира награден фонд от около 1,155,000 лева и съответно почти 300,000 лева за победителя.
 
Много и интересни случки имаше през деня с нашите играчи и макар честта да елиминира шампионът от EPT Monte Carlo 2009 Питър Де Ковер да не се падна на българин, неговото участие ще се запомни с веселото му настроение, постоянните шеги по масите и непринуденото поведение. След като в Ден 1а Данаил Желев елиминира другия EPT шампион, спонсорираният от Унибет Йенс Кильонен, в игра вече няма изявени първенци от този род.
 
В играта в Ден 1б се включиха много и известни професионални български покер играчи, между които Симеон “don_flo” Цонев, Георги Плешков, Андрей Сотиров, Марио Георгиев, Мартин Николов, Симеон „AstraL” Тодоров, Андрей Марков и други. Списъкът от български играчи наистина е голям и към оцелелите от Ден 1а наши момчета прибавяме още 15 родни остриета. С общо 115 играчи за Ден 2.
 
Във втория стартов ден на турнира се включиха различни известни личности, начело с винаги предизвикващия интерес по покер турнирите Наско Сираков, който в една малка част от участието си в турнира беше на ТВ масата, под светлините на прожекторите. Коко Динев също се включи в играта и с това допълни тотално списъка с известни български казино личности, дошли да усетят вкуса на покера по морето. В турнира се оказа и Аристотелис Фотилас, чиято красива половинка Елена Петрова участва в „Стъклен дом”.
 
Специалният Дамски турнир беше озарен от присъствието на Елеонора Манчева, Деси Тенекеджиева, Соня Марковска и още над 50 дами от различни краища на света. Владо Манчев не пропусна нито ръка, като неотлъчно седеше зад Нора, която стигна доста напред в турнира, но отпадна. Ден 2 на Унибет Опън Златни пясъци започва днес от 14:00 часа./БЛИЦ