Шампионът на Европейския покер тур (ЕРТ) Йенс Кильонен отпадна още в първия ден на Унибет Опън Златни пясъци. Той бе отстранен от масата от българина Данаил Желев. Родният покерджия извади чифт валета срещу двете десетки на скандинавеца. Кильонен се оттегли от надпреварата с думите: “Днес не е моят ден”.
 
Ден 1а на турнира с награден фонд, който според очакванията ще достигне до 1,2 милиона лева стартира със 191 играчи, като 7 състезатели от първоначално заявената бройка от 198 бяха прехвърлени за ден 1б. По масите имаше доста известни български лица, въпреки че ВИП персоните са решили да се включат в играта от втория стартов ден на турнира.
 
Залата беше подредена като за истински професионален покер турнир с множество плакати, чисто нови брандирани покер маси и уникална атмосфера около специално подготвената за директното ТВ излъчване маса. Множеството камери, бляскавите светлини и live streaming опцията за гледане на турнира на живо в интернет осигуриха уникално преживяване за играчи и зрители в първия по рода си като ранг и организация покер турнир в България. Унибет Опън си е истинско професионално покер състезание, съпроводено с всички прилежащи атрибути. Страхотни мадами, уникална водеща от Хърватска, супер видео клипове, директно ТВ излъчване, ВИП персони, партита и разбира се много, ама много покер./БЛИЦ