Най-престижната лекоатлетическа надпревара в света – Диамантената лига, ще се излъчва за втора поредна година на живо по спортните канали на Мтел. И през 2018-а първата спирка от състезанието е в Доха (4 май), където българинът Тихомир Иванов участва в скока на височина.

В края на следващата седмица своя дебют в тазгодишното издание веригата ще направи и Мирела Демирева. Олимпийската вицешампионка в скока на височина от игрите в Рио де Жанейро ще се включи в надпреварата в Шанхай. Състезанието на 12 май е с начален час 13:15, а прякото предаване по Mtel Sport 2 започва в 13:00 часа.

През уикенда спортните канали на Мтел ще излъчат развръзката на тенис турнира в Ещорил. Полуфиналите в надпреварата са в събота от 17:00 часа, а финалът е в неделя от 17:30 часа, като всички двубои ще се предават пряко по Mtel Sport 1. ATP 250 турнирът в португалския град е последният преди началото на ATP Masters 1000 надпреварата в Мадрид, която започва в понеделник, а участие в нея ще вземе и Григор Димитров. Мачовете от испанската столица през следващата седмица ще бъдат излъчвани пряко по Mtel Sport 1, както и като на ppv.mtel.bg.

Феновете на моторните спортове ще видят и четвъртия старт от сезона в MotoGP. Марк Маркес, Валентино Роси, Маверик Винялес, Андреа Довициозо и останалите състезатели на две гуми влизат в поредната си битка, този път на легендарната писта Херес в Испания. Разликата между Довициозо и Маркес на върха във временното класиране е само една точка, а съотборниците в Ямаха – Роси и Винялес, ще се надяват на силно представяне на пистата в Андалусия и първа победа за сезона. Стартът в клас MotoGP за Гран при на Испания е в неделя от 15:00 часа и ще се излъчва директно по Mtel Sport 1.

Съботният ден най-вероятно ще даде отговор на въпроса кой ще триумфира с титлата в руската футболна Премиер лига. Водачът в класирането Локомотив Москва се нуждае от 1 победа в оставащите си два мача, за да триумфира. От 16:30 часа столичните „железничари” посрещат Зенит, който ще преследва задължителен успех, за да запази шансовете си за участие в Шампионската лига. От 19:00 часа шампионът Спартак Москва ще се опита да вземе трите точки в домакинството си на Ростов, като в същото време ще се надява на евентуална грешка на Локомотив, за да запази жива интригата за титлата. Дербитата от предпоследния кръг на руската Премиер лига ще се излъчват на живо по Mtel Sport 2.

По традиция, неделната вечер е отредена за поредния старт в NASCAR. Най-бързите пилоти на Северна Америка ще стартират от 21:00 часа на пистата в Доувър, а състезанието ще се излъчва пряко по Mtel Sport 1.