Най-успешната българска плувкиня през последните 7 години Диана Петкова е поредното силно попълнение на Спринт-София. 

Пловдивчанката, която е студентка в университета на Алабама, се присъединява към Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров, Йордан Янчев, Тонислав Събев, сестрите Камелия и Маргарита Стоименови и др.

Диана Петкова е най-успешната и разпознаваема родна плувкиня в момента, изпраща най-успешната си година. На европейското първенство на малък басейн в Румъния стана шеста на 100 м съчетано. Състезава се в още в един финал и в общо четири полуфинала.

Петкова е участничка на олимпийски игри (беше единствената българка в токийския басейн през 2021). В момента само при жените срещу името й стоят три рекорда на голям и пет на малък басейн. Има и с щафетите. Също й при девойките младша и старша възраст. Генерално е единственият представител на плуването ни с участие на олимпийски игри, на световни първенства (на двата басейна) за жени и девойки, на европейско, на Младежки олимпийски игри и със стартове в колежанския шампионат на САЩ.

Всички тези успехи постигна като състезателка на Спринт (Пловдив) под ръководството на Ботко Трендафилов, с когото ще продължи да работи и занапред.

Любопитен момент е, че в Спринт-София олимпийците са вече четирима – Диана Петкова, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров и председателят на клуба и старши треньор Красимир Захов.