Диляна Минкина записа рекорд днес в Южен парк в София след поредното си много силно бягане. Възпитаничката на Цветелина Кирилова подобри постижението при жените на 5kmrun, преодолявайки 5-километровата дистанцията за 17 минути и 11 секунди. Това й отреди първото място при дамите и третото в общото класиране по време на днешното състезание. Преди Минкина финишираха само Мартин Недялков (16:54 мин.) и Методи Георгиев (17:00 мин.). 

"Вечната ранглиста на дамите за Южен парк вече има своя нов водач и това е Диляна Минкина! Поздравления! 17:11 мин. е новото върхово време, което измести 17:24 мин. на Добринка Шаламанова от 2015 г., но рекорда на Милица Мирчева от нощното на булевард "Брюксел" все още е недосегаем: 16:48 мин.!", написаха организаторите на 5kmrun, поздравявайки Минкина за постижението.

Петкилометровата дистанция успешно преодоля и треньорката й Цветелина Кирилова, която често се включва в бяганията в Южен парк.

Абонираните за челните места на 5kmrun - Александър Спасов, Мирослав Спасов, Ивайло Атанасов и Кристиян Кирилов липсваха от тройката днес, тъй като утре им предстои участие в Маратон Стара Загора. Вторият стартира в Южния парк, но не се раздаде и записа необичаен за него резултат от 25:39 мин. Кирилов пък отвя конкуренцията по същото време в Западен парк (18:38 мин.).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Пълното класиране от днешния старт в Южен парк - ТУК

Подробности за 5kmrun - ТУК!