Известният атлет и многократен шампион на България по ориентиране Кирил Николов се захвана и с управленска дейност. БЛИЦ СПОРТ научи, че Дизела вече е част от Управителния съвет на БФО (Българска федерация по ориентиране). Ръководният орган е в нов състав, избран на проведеното oтчетно-изборно общо събрание, промените от което вече са вписани в Търговския регистър. 
 
Освен Дизела, другите членове на Управителния съвет са доц. д-р Атанас Георгиев, който е настоящият дългогодишен председател на Българска федерация по ориентиране, Диан Бонев, Пламен Иванов, Костадин Новаков, Камен Каменаров, Ивайло Иванов, Бойко Рачев и Илиян Николов.

36-годишният Кирил Николов, известен с редицата си рекорди, е един от символите на спорта ориентиране в България. Напълно логично той получи огромно доверие от клубовете, като 38 от 43-мата представители на различни клубове от цяла България гласуваха с "да" за влизането му в Управителния съвет. 

Дизела започва спортната си кариера с ориентиране през 1998 г., а година по-късно попада в националния отбор по ориентиране. Печели редица медали и призови места на Държавни, Балкански, Европейски и Световни първенства. Състезавайки се за топ отборите Стора Туна (Швеция), Халден (Норвегия) и Калеван Расти (Финландия) за три години печели трите най-престижни щафети в света на ориентирането - „25 Мана”, „Юкола” и „Тио Мила”. През 2012-а Николов завоюва исторически за българското ориентиране сребърен медал на европейското първенство. 

В последните години Дизела се насочи към Световната купа по скайрънинг, участвайки в тежки състезания по планинско бягане из цял свят. През 2016-а той постигна забележителен успех, завършвайки на третото място в генералното класиране.

Влизането му в управата на БФО е донякъде очаквано, като се има предвид, че именно той най-много популяризира този спорт в България. Дизела е запалил искрата у стотици, дори хиляди деца, да спортуват и практикуват един от любимите му спортове - ориентирането.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Календарът със състезанията у нас през 2019 година