Българският шампион Ирбис-Скейт започна с драматична загуба участието си в Група „А“ на Континенталната купа в София, след като отстъпи на Скаутафелаг с 4:5 след дузпи. Ирбис-Скейт поведе с 2:0, но след това допусна пълен обрат и се оказа догонващ при 2:4. Българският шампион изравни резултата 69 секунди преди края на третата третина и прати мача в оувъртайм. В допълнителните 5 минути при 3х3 гол не падна и се стигна до изпълнение на дузпи. Там по-точен мерник имаха исландците.

Макар Перминов и Андрей Тюрин се отличиха с по един гол и една асистенции за Ирбис. По един път вкараха Едуард Орлов и Станислав Мухачов, а вратарят Денис Зубарев направи 37 спасявания. Рунар Рунарсон завърши с гол и асистенция за Скаутафелаг. Точни бяха още Ингвар Йонсон, Сигмундур Свеинсон и Хафтур Сигрунарсон. Вратарят Адам Беукебоом отрази 27 удара и спаси четирите дузпи срещу себе си. Точни за исландците при дузпите бяха Томас Стюърт Данг и Андри Микаелсон. За най-полезен от Ирбис бе избран Макар Перминов, а за Скаутафелаг Рунар Рунарсон.

В другия мач от групата турският шампион Зейтинбурну започна с победа, след като се наложи с 4:0 над израелския Бат Ям. Юсуф Халил блесна с два гола и две асистенции. Серкан Гюмюш и Серги Черненко добавиха по едно попадение и едно голов подаване. Иван Ничипоренко завърши с две асистенции, а Иля Рахно направи 17 спасявания. Вратарят на Бат Ям Максим Гохберг отрази 29 удара.

Днес от 14:00 часа Ирбис-Скейт играе с Бат Ям, а от 18:00 часа Зейтинбурну среща Скаутафелаг. В неделя от 14:00 часа израелският тим играе срещу исландците, а от 18:00 часа българският шампион и турският първенец закриват програмата на Група „А“ от турнира. Първият отбор в класирането се класира за следващата фаза, която ще се проведе от 19 до 21 октомври в италианския град Ритен.