Българският отбор по биатлон, който прекара 10 дневна карантина в Оберхоф (Германия), премина през нови PCR тестове през вчерашния ден. Новите резултати показват, че Антон Синапов, който беше отрицателен при първото тестване е заразен с коронавирус. Биатлонистът от Чепеларе подлежи на нова 10 дневна карантина. Това съобщиха от Българската федерация по биатлон. 

Другият положителен тест е на ваксмайстора Стефани Попова. Немските власти смятат, че това е остатъчен вирус и тя вече не е заразна. 

Милена Тодорова, Владимир Илиев, Красимир Дочев, Витали Норицин, Александър Младенов и Захари Димитров са с отрицателни тестове за коронавирус.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Благой Тодев, Мария Здравкова, Даниела Кадева и Димитър Герджиков също вече са извън карантина, но поради по-малко от 10 дни след последните симптоми те не са преминали през PCR тестове, поради което не могат да тренират на центъра по биатлон в Оберхоф.

Под карантина до 23 януари остават двама от ваксмайсторите – Красимир Стоилков и Борислав Петров, които също са имали симптоми и не са преминали през тест.

Целият отбор ще бъде тестван отново в петък (22 януари) преди да напусне Оберхоф (Германия).

На база на последните резултати ще се вземе решение кой да участва на Европейското първенство, кой да пътува за лагер в Италия и ако се налага, кой да се прибере в България.