Правителството разреши проблема със спорната база за водни спортове на НСА край Несебър. По предложение на министъра на спорта Свилен Нейков обектът бе обявен за национално значим и ще бъде даден за ползване на академията "Васил Левски".

В края на януари по инициатива на община Несебър багери събориха оградата на лагера на НСА. Тогава студентите и преподавателите направиха жива верига, но не успяха да спрат багерите.
За територията на НСА край Равда се води 10-годишен спор между ръководството на академията, община Несебър и частни собственици. И трите страни имаха претенции върху земята, пише "7 дни спорт". Правителството включи още три дружества - "Национална спортна база" ЕАД, "Академика 2000" ЕАД и "Академика Спорт" ЕАД, в Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

Това ще позволи лицензираните спортни организации и клубовете към тях да сключват договори за наем на спортните обекти и съоръжения, поддържани от дружествата, чрез пряко договаряне. /БЛИЦ