Двама известни точни стрелци влязоха в армията на Украйна, за да помогнат на родината си във войната срещу Русия, която през миналата седмица започна пълномащабна армейска акция срещу своята съседка.

В редиците на армията се вляха биатлонистите Юлия Джима и Дмитро Пидручни. Юлия Джима (на снимката вдясно) е олимпийска шампионка от Сочи 2014, а освен това има пет европейски титли. От светни първенства 31-годишната украинка има два сребърни и три бронзови медали.

Дмитро Пидручни (на снимката долу) е световен шампион от първенството в Йостерсунд през 2019 г. Освен това има три европейски титли. Според журналиста Андрей Сенкив, биатлонистът е влязъл в частите на националната гвардия на Украйна, които служат в град Тернопол.

"Звъннах му да го чуя как е и той ми обясни, че вече служи в Националната гвардия на Украйна в подразделението в Тернопол. Заедно с него е и Дмитрий Мазурчук, който е състезател в северната комбинация. И двамата участваха на Олимпиадата в Пекин. Благодарим ви за службата, момчета. Гордеем се с вас!", написа Сенкив на профила си в „Туитър“.