Две българки - Росина Атанасова и Силвия Стойнева издържаха проведения съдийски курс по художествена гимнастика в Лондон. Това съобщи официалният сайт на БФХГ.

Марина Грозданова, Камелия Игнатова и Силвия Митева-Янева не успяха да преминат курса.

В същото време, за своя заседание Изпълнителният комитет на ФИГ реши да проучи преструктурирането на своя олимпийски контингент по художествена гимнастика, като промени броя на гимнастичките в ансамблите от 6 на 5, което ще позволи участието на 14 ансамбъла вместо 12 за олимпийските игри през 2016 година в Рио де Жанейро.

В периода 2011/2013 Медицинската комисия е провела 950 допинг тестове. Регистрирани са общо три дребни положителни случая (фуросемид, канабис, стимулант). Организаторите на олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 определиха Наоми Валенсо (Мексико) за поста директор на гимнастическите състезания. Оганизаторите са потвърдили организирането и на Гимнастическа гала. 30-о световното първенство по скокове на батут 2014 ще се проведе в Дейтона Бийч (САЩ) на 7-9 ноември. 13-о световното първенство по аеробика е определено за 27-29 юни 2014-а в Канкун (Мексико). 14-о световното първенство по спортна акробатика ще се проведе в Льовалоа (Франция) 10-12 юли 2014. Изпълкомът даде правомощия на Президенския борд да приеме промени в съдийския правилник по художествена гимнастика на заседание през януари 2014 година. Тези промени ще бъдат в сила за световното първенство в Измир (Турция).