Управителният съвет на федерацията по художествена гимнастика освободи от ансамбъла на националния отбор Катрин Велкова и Елена Тодорова. Старши треньорката Ина Ананиева заяви, че двете гимнастички не са преценили силите си след Олимпиадата. Все още не е ясно бъдещето на двете и кои ще бъдат заместничките им в ансамбъла. Катрин Велкова мина под венчило през есента. Грацията, която е родена на 16 август 1991 година, сключи брак с любимия си Марко.

Само преди няколко дни ансамбълът в пълен състав се представи изключително успешно в Москва, където спечели сребърен медал в многобоя и два бронзови медала на финалите на отделните уреди. В Москва нашите бяха в следния състав - Ренета Камберова, Християна Тодорова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска и Цветелина Стоянова.

Остава въпросът в какъв състав ще заминат гимнастичките на Световната купа в Лисабон, която стартира на 4 април. Ина Ананиева каза преди няколко дни: "Катрин Велкова вече е добре, заявила съм я за Лисабон. Тя ще участва, защото искам да изпробвам всички момичета, тъй като за мен най-важно е световното първенство през есента."

untitled2_4.jpg