Даниел Уилямс триумфира на 100 метра с препятствия и се поздрави с втора титла в тази дисциплина на Световното първенство по лека атлетика в Будапеща. Представителката на Ямайка, златна медалистка и от 2015 година, се справи с конкуренцията на носителката на олимпийската титла Джасмин Камачо-Куин (Пуерто Рико) и бившата световна рекордьорка Кандра Харисън (САЩ), която държи най-доброто постижение през сезона. Уилямс финишира за 12.43 секунди, изпреварвайки с една стотна от секундата Камачо-Куин.

Камрин Роджърс спечели златен медал в хвърлянето на чук в унгарската столица. Канадката, заела втора позиция на шампионата в Юджийн миналата година, изненадващо победи в дисциплината с резултат от 77.22 метра, постигнат още при първия опит.  Американките Джейн Касанавойд (76.36 метра) и ДеАна Прайс (75.41 метра) останаха съответно със сребърно и бронзово отличие.

Антонио Уотсън от Ямайка стана първи на 400 метра с резултат от 44.22 секунди. Британецът Матю Хъдзън-Смит, който дълго време лекуваше контузия в ахилеса, водеше реди финалната права, но финишира на втората позиция в крайното класиране.

Фемке Бол триумфира със златото на 400 метра с препятствия. Представителката на Нидерландия пресечe финалната линия за 51.70 секунди. Американката Шамиер Литъл остана на втора позиция с 52.80 секунди, докато Рушел Клейтън от Ямайка се окичи с бронза с лично постижение от 52.81 секунди.

Милтядис Тентоглу спечели титлата в скока на дължина. 25-годишният грък зае първото място след резултат от 8.52 метра, който беше постигнат от последния опит. 25-годишният Тентоглу е олимпийски шампион от Токио през 2022 година, както и двукратен европейски първенец. Уейн Пинок от Ямайка е втори с 8.50 метра, а трети се нареди неговият сънародник Тaджей Гейл - 8.27 метра.