ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

На 84 години почина един от най-великите хокеисти за всички времена Боби Хъл - Златния Джет, съобщи неговият бивш отбор Чикаго Блекхоукс в социалните мрежи. Той е първият играч в историята с над 50 гола в рамките на един сезон.

Хъл, известен с впечатляващата скорост и голмайсторски умения, изведе Блейхоукс до титла през 1961 година. Тя сложи край на 23-годишна суша за Чикаго в НХЛ. Той изигра 16 сезона в НХЛ и събра 1170 точки (610 гола и 560 асистенци) в 1063 мача. Три пъти е носител на наградата "Арт Рос" за най-добър реализатор в лигата и два пъти на "Харт" за най-полезен играч. Десет пъти е включен в отбора на звездите като ляво крило.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Брус е олимпийски шампион от Лейк Плесид, когато с колежаните на САЩ надви СССР. Боби Хъл игра в две от сериите на Канада срещу СССР, известни като мачовете на предизвикателството. От 1978 г. е носител на ордена на Канада. Член на залата на славата на хокея. Приживе му бе издигнат паметник пред залата, където играят "Блек Хоукс" до този на Стан Микита.

"Натъжени сме от кончината на нашата легенда Боби Хъл, който беше суперзвезда за Блекхоукс между 1957 и 1972. Цели генерации жители на Чикаго бяха удивявани от точния мерник на Боби, уменията му на кънки и лидерските му качества. Той вкара 604 гола през кариерата си и държи клубния рекорд до ден днешен", написаха от Чикаго Блекхоукс.

Неговият син Брет също направи невероятна кариера в НХЛ, като в кариерата си отбеляза 741 гола или повече от баща си. Брат му Денис игра с него в Чикаго и заби 300 шайби в кариерата си.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК