Едмонд Назарян и Кирил Милов ще споря за европейските титли на първенството по борба, класически стил, провеждащо се в Будапеща.

Синът на легендарния Армен Назарян приложи коронната семейна хватка – центур, за да победи с технически туш – 10:1 арменеца Геворг Габирян в полуфиналите при 60-килограмовите. И утре за златото Еди ще спори с турчина Керам Кемал, европейски вицешампион от 2021-а.

Назарян-младши за втори път в кариерата си достига до финал на европейско първенство при мъжете, след като в дебюта си през 2020 г. ликува с титлата.

От трибуните схватката на Еди изгледа неговият именит баща Армен Назарян, двукратен олимпийски шампион.

Кирил Милов продължи убедителното си представяне и на полуфиналите при 97-килограмовите, като срази Владен Козлюк (Украйна) със 7:1. И утре ще излезе за златото срещу финландеца Арви Саволайнен.

Тази вечер от 19 часа са финалите, в които ще имаме двама представители - Айк Мнацаканян и Йоан Димитров. Те ще спорят за бронза.

Мнацаканян ще има за съперник Антонио Каменжасевич (Хърватия) в категория до 77 кг. А Димитров среща азера Ислам Абасов при 87-килограмовите. Финалите ще бъдат излъчвани пряко по БНТ 3.

 

Едмонд Назарян на финал в Евро 2022!!! Еди вдигна пълната с хора зала на крака след атрактивно изпълнение на запазената семейна марка/хватка в семейство Назарян - центур и така преодоля арменеца с технически туш!

Публикувахте от Bulgarian Wrestling Federation в Събота, 2 април 2022 г.