Малко преди 17 часа беше изнесено тялото на починалия Милен Добрев от дома му в Пловдив. БЛИЦ първи съобщи трагичната вест за кончината на олимпийския шампион.

Тялото му беше откарано за аутопсия в Съдебна медицина. Брат му Петър ридаеше от мъка по загубата на Милен. "Никой нищо не е очаквал, нищо не е знаел...", отрони Петьо пред БЛИЦ.

Родителите на шампиона също бяха смазани от мъка. Бащата на Милен Добрев - Атанас, който откри безжизненото и посиняло тяло на сина си, беше успокояван от приятелите на олимпийския шампион, които се събраха пред блока му в Пловдив. Жена му Сийка, която е отгледала Милен след смъртта на майка му, също не спираше да плаче от мъка по загубеното чедо.

Погребението на Милен Добрев ще бъде в село Житница, където той пракарва детството си. Баща му Атанас е родом от селото. В Житница всички са шокирани от трагичната новина. Цялото село плаче за олимпийския шампион. Там Милен е носен винаги на ръце, защото преди години докара слава на селото. След като приключи спортната си кариера Милен заработи в цеха за млечни продукти на чичо си. След това започна малък самостоятелен строителен бизнес.
КРИСТИНА ИВАНОВА/БЛИЦ

Екипът на БЛИЦ поднася искрени съболезнования на семейството и близките на Милен Добрев!

milen_dobrev3.jpg

milen_dobrev2.jpg