Президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган лично е посетил легендарния щангист Наим Сюлейманоглу в клиниката „Мемориал“ в Истанбул. Вчера двамата са разговаряли на четири очи.

След това, Ердоган е провел разговор и с медицинския екип, който се грижи за най-великия щангист за всички времена и го подготвя за чернодробна трансплантация. Очаква се операцията да бъде извършена всеки момент.

По нареждане на държавния глава на Турция в "Мемориал" е сформиран екип от най-големите специалисти в областта на трансплантирането на органи в цялата страна. До момента в болницата са се явили над 200 доброволци, които са изявили готовност да станат донори. След направени обстойни изследвания, само 7-8 души са се оказали подходящи, а от тях лекарите са избрали 3-4, които са съвместими с Наим. Между тях е и брат му Мухарем.

„Много хора откликнаха на нашия призив в труден момент. Благодаря им за саможертвата. Показаха, че много обичат брат ми. 3-4 от доброволците са съвместими. Докторите правят нужното. Надяваме се скоро да намерим необходимия черен дроб и да спасим брат ми. Президентът на Турция също показа подкрепата си към Наим. Двамата се видяха и поговориха. След това президентът говори и с лекарите. Показа голяма загриженост, както винаги. Г-н Ердоган винаги е бил внимателен и почтителен към брат ми“, разказа Мухарем Сюлейманоглу.

Както е известно, диагнозата на Наим Сюлейманоглу е цироза. Черният му дроб не функционира. Преди пет дни той бе приет по спешност в критично състояние и поставен в медикаментозна кома. След това легендарният щангист беше изваден от нея.