Най-великият олимпиец в историята Майкъл Фелпс, спечелил 23 златни, 3 сребърни и 2 бронзови отличия от олимпийски игри, пожела да бъде изключен от списъка за проверяваните за допинг спортисти. 30-годишният легендарен плувец е категоричен, че няма да възобновява състезателната си кариера. Той се бе отказал от спорта след олимпиадата в Лондон 2012, но след това промени намеренията си и се завърна за Игрите в Рио това лято, печелейки още пет златни медала.

"Казах на агента ми Питър Карлайл, че искам да получа и да подпиша необходимите документи, с които да бъда изключен от списъка на проверяваните спортисти, за да не се налага всеки ден да давам информация за местонахождението си”, сподели Фелпс пред ESPN.

“Това е много натоварващо за мен. На този етап нямам намерение да се връщам отново в спорта. Не мисля, че има нещо, което може да не накара да променя решението си", допълни американецът, който през юни се ожени за мис Калифорния за 2010 година Никол Джонсън на тайна церемония в имението на спортиста в Парадайс Вали.