Уникално кеч-шоу ще разтърси зала “Универсиада” на 6 декември от 16 часа. Вчера ви представихме атракцията на програмата Ейприл Хънтър, а днес продължаваме с определяния като сензация Рене Дюпре. Докато Ейприл ще хваща мъжките очи, Рене ще прави това с женските. 

Канадецът с френски произход е роден като Рене Гоген на 15 декември 1983 година. Спада към новата вълна професионални кечисти, като съвсем млад придобива славата на суперзвезда.

Пътят на Рене в живота е начертан от съдбата. Баща му Емил Дюпре (всъщност Гоген) е бил професионален шоу-борец. На едва 11 години започва да готви сина си да го наследи, а когато момчето е на 14, започва да пази специална диета. На същата възраст става професионален кечист още докато е в училище. “Учителите ме гледаха доста странно. Не всеки ден имат ученик, който е висок 190 сантиметра, тежи около 100 килограма и размята хора, за да си изкарва прехраната. Съучениците ми обожаваха да ме гледат и постоянно ме молеха да им показвам хватки”, спомня си с усмивка Рене.

На 18 години младият Дюпре имат само един път пред себе си – да напусне ринговете в Канада и да се бие в Световната кеч федерация. Година по-късно става отборен световен шампион. Рене е най-младият състезател, спечелил титла в историята на кеча.

След успехи и победи, които му носят името Френската сензация, Дюпре дебютира в шоуто “Разбиване” през 2004 година с победа. По това време започва да използва нов прякор Просто феноменален.

През 2005 година кариерата му е пред края си. И това не се дължи на контузия или инцидент от ринга, а на проблеми с херния. Рене страда доста от тежкото възпаление и чак след година успява да се върне към боевете, но намалява темпото. В последните две години обикаля света с различни шоу-програми. Изключително популярен е в Япония, Германия и Мексико.

Феновете му са толкова много, че артикулите с неговото име са най-продаваните в магазините на федерацията. Френската сензация в кеча се радва на завиден интерес от страна на нежния пол. Мистериозна дама дори предложила шестцифрена сума, за да получи негови голи снимки. Рене отказал категорично, защото опитва да стои далеч от жените. Причината за това е, че на два пъти му се е налагало да се справя с обвинения за изнасилване./БЛИЦ

ВИЗИТКА
Име Рене Гоген
Прякори Рене Дюпре, Рене Бонапарт, Френската сензация, Просто феноменален
Роден на 15 декември 1983 г.
Ръст 193 см
Тегло 110 кг

НАЙ-ГОЛЕМИ УСПЕХИ
Шампион на Канада по бодибилдинг (2001)
Шампион на федерацията по кеч (2 пъти)
Шампион на световната федерация по кеч (2 пъти)

Вижте най-добрите движения на Рене Дюпре ТУК!