Филипа Сидерова от клуб Алегро (Търговище) спечели титлата в многобоя при жените на държавния турнир по художествена гимнастика "Жулиета Шишманова", който се проведе през уикенда в Бургас. Сидерова завърши със сбор от 95.950 точки. Нейни подгласнички са Биляна Проданова (ЦСКА) с 92.650 точки и Жулиета Канталупи (СК Левски Витоша) с 91.967 точки. В топ седем са още Таня Цекова (Илиана Е. ОН), Сара Стайкова (Левски Триадица), Габриела Кирова (Левски) и Мартина Чавдарова (ЦСКА).

Във финалите на отделните уреди при жените два златни медала извоюва внучката на патрона на състезанието Жулиета Канталупи. Националната състезателка и шампионка на Италия спечели отличията на обръч и лента, докато на въже и топка взе съответно сребърния и бронзовия медал.

В останалите финали Биляна Проданова е първа на въже, втора на обръч и четвърта на топка и лента. Шампионката Филипа Сидерова взе златото на топка, сребро на лента и бронз на обръч. При изпълнението си на въже Сидерова се класира на четвърта позиция.

Купа "Жулиета Шишманова" при девойки старша възраст спечели Кристина Илиева от Левски с 90.300 точки. След нея се наредиха Цветелина Стоянова (Илиана Е.ОН) и Кристина Шидерова (Чар-ДКС Варна). Националката от бургаския тим Олимпия Мария Матева се класира пета./БЛИЦ