Матю Ткачък вкара 13 секунди преди края на четвъртото продължение и Флорида Пантърс победи Каролина Хърикейнс с 3:2 като гост в първия мач от финалния плейоф на Източната Конференция на НХЛ. Срещата влезе в историята на Лигата като шестия най-дълъг двубой в елиминациите.

Домакините поведоха в резултат с гол на Сет Джарвис 12 секунди преди края на първата третина. През втория период „пантерите“ успяха да изравнят, след като Александър Барков и Картър Върхейги вкараха по едно попадение в рамките на 2 минути и 15 секунди.

„Ураганите“ успяха да изравнят за 3:2 в началото на последната третина след попадение на Стефан Нейсен. До края на редовното време нов гол не падна и се стигна до продължение.

Флорида вкара рано в оувъртайма. Райън Ломберг се разписа 2:35 минути след неговото начало, но попадението му беше отменено заради нарушение срещу вратаря Фредерик Андерсен.

До края на първото, второто и третото попадение не паднаха голове. Четвъртото вървеше към подобен изход, но в неговия край Ткачък успя да се разпише и да донесе победата на Флорида.

Вратарите и на двата отбора направиха много силен мач. Стражът на „пантерите“ Сергей Бобровски направи 63 спасявания, докато Андерсен отрази 57 удара към вратата на Хърикейнс. Вторият двубой от серията отново ще се играе в Рейли (Северна Каролина). Срещата започва в 3:00 часа рано сутринта българско време на 21 май (неделя).