Атаката на френската телевизия "Канал+" към испанския спорт продължава. Медията пусна нов анимационен клип, в който ясно обвини спортистите от съседната страна, че употребяват допинг.

В първото видео това само беше намекнато чрез Рафаел Надал. Във втория епизод от поредицата към тенисиста се присъединяват капитанът на националния отбор по футбол и Реал (Мадрид) Икер Касияс и баскетболната звезда Пау Гасол. Скечът показва как тримата подписват декларация в подкрепа на наказания за употреба на забранени вещества Алберто Контадор, но не с химикалки, а със спринцовки.

"След присъдата на Контадор и отнемането му на титлата му от Тур дьо Франс голям брой испански спортисти подписаха петиция в подкрепа колоездача. Тук имаме футболист, баскетболист и Рафаел Надал, който е дошъл с личната си химикалка", казва водещият.

Както е известно, още вчера испанската федерация по тенис заплаши телевизията със съд. Личният треньор на Рафа и негов чичо Тони Надал заяви, че възпитаникът му е свикнал с френската омраза. "Французите могат да чакат цяла вечност за положителен допинг тест на Рафаел. Шансът за това е нула, но щом искат, могат да си чакат. Всички атлети преминават допинг тестове. Рафаел го проверяват по 20 пъти на година, няма как да измами", заяви Чичо Тони.