Сериозен скандал между Испания и Франция направи телевизионен канал. Френско пародийно шоу използва образа на Рафаел Надал в анимационен клип, с който се намеква, че испанските спортисти употребяват допинг. Испанската тенис федерация обяви, че ще заведе дело заради гаврата с тенисиста.

Във видеото Рафа има проблем с автомобила си и спира на бензиностанция, за да зареди с гориво. Вместо да го направи, той пикае в резервоара и потегля без проблем. Накрая се появява съобщение: “Испанските спортисти не печелят случайно”, оградено от логата на големите испански спортни федерации.

Клипът беше показан по телевизията няколко часа, след като колоездачът Алберто Контадор (Испания) беше лишен от права за две години заради употребата на забраненото вещество кленбутерол.

Бившият номер 1 в тениса Карлос Моя коментира случая така: “Защо наказанието на Контадор дойде след 570 дни разисквания? Има нещо съмнително, факт е, че е било инцидент, причинен от невнимание. Една година щеше да бъде повече от достатъчна. Ясно е, че във Франция ни мразят. Видеото с Рафа е много жалко. Надал често е освиркван на “Ролан Гарос”, а той е най-голямата звезда там".