Кирил Николов - Дизела е един от най-добрите български бегачи, като вече няколко години е част от световния елит в състезанията по скайрънинг, провеждащи се в различни точки на планетата. Последният кръг е именно в България - Пирин Ултра (4-7 октомври).  

Какво е да си професионален бегач и през какви препятствия преминава, за да е възможно всичко това? Толкова ли е важно храненето или как и какво тренираш е от голямо значение? Какво е да си контузен и превенция от контузии? Как според него се развива бягането като цяло и какви са бъдещите му планове? Това са част от въпросите, на които Дизела отговори пред колегите от trailrunners.bg.

"От 18-годишна възраст се занимавам по-сериозно със спорт. Постоянно пътувам и съм по лагери. Пътуването е едно от нещата, което много изморява", разказа Дизела, който през този сезон е измъчван от контузии и не може да покаже на какво е способен.

"Цяло лято се надявам да се възстановя. Не вярвах, че контузията ще продължи да ме мъчи толкова дълго време. Може би попрекалих с тренировките и състезанията, и не обърнах достатъчно внимание на възстановяването. Натрупа се доста умора и съответно получих възпаление на адукторите, от там се прехвърли на корема. Заради болката дори на моменти не мога да бягам. Случи се в началото на май и до момента не мога да се възстановя напълно. Разговарях с няколко доктори - спортни, защото това е футболна болест. Единият ми каза, че отнема доста време, за да се възстановя. Не минаваше, болката в корема се усили. Наложи се да посещавам и хирурзи", добави Кирил Ниоклов. 

Цялото интервю: