ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Габриела Георгиева се представи изключително силно на световното първенство по плувни спортове в Доха (Катар), заемайки шестото място във финала на 200 метра гръб. 26-годишната националка стигна и до полуфинал на 100 метра гръб. 

Георгиева стана и първата българска жена след великата Таня Богомилова в световен финал на 50-метров басейн от 33 години. 

Габриела се разчувства при прибирането на националите от Доха.

"Започвам да го осъзнавам постепенно. Радвам се и съм горда, че успях да вляза на финал, а самото шесто място е бонус за мен. Наистина се радвам, че най-накрая си покрих и норматива за Олимпиадата", коментира плувкинята на летище "София".

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Конкуренцията е много голяма и не трябва никога да се подценява. Всеки е отишъл там с една цел - победа. Уверена се чувствам, мисля, че имам още какво да покажа", добави Георгиева.

"Емоциите поутихнаха, но има моменти, в които се сещам отново и ми става приятно и хубаво. Целта ми е да се представя достойно на Олимпиадата", каза още националката ни.

"Шестото място не мисля, че е черешката на тортата. Да, имах тежък период, в който много неща ми минаха през ума, но се радвам, че не се отказах и продължих да се боря", oбясни Габриела, която се разчувства и се разплака. 

"Извинявам се. Това беше моя цел и сбъдната мечта, затова се разчувствах", добави плувкинята. 

"Сега се чувствам доста по-уверена, надявам се още да подобрявам времената и да се представя достойно на Олимпиадата. В момента само Олимпиадата в Париж ми е в главата", амбицирана е Георгиева.  

Кадри "Спортал":