ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Украйна получи категоричен отказ от страна на Германия по едно от основните си искания от последните месеци. Немците няма да обявят бойкот на олимпийските игри в Париж през следващата година, ако до състезанията бъдат допуснати руски и беларуски спортисти под неутрален флаг.

Германската федерация на олимпийските спортове (DOSB) взе решение, че няма да откаже участие на Олимпиадата, но ще подкрепи участието на руснаци и беларуси само ако те бъдат без национални символи във френската столица.

„Проведохме редица обсъждания и стигнахме до решението, че ще подкрепим допускането на спортисти от Русия и Беларус, но само с неутрален статут. Колкото се отнася до призива на Украйна за бойкот на олимпийските игри, можем да заявим, че от наша страна това няма да се случи“, обяви президентът на DOSB Томас Вайкерт.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Както е известно, президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах обяви, че се обмисля в Париж 2024 да бъде позволено участието на руснаци и беларуси, но при строго определени условия – неутрален статут и чисто минало относно употребата на допинг.

Решението на Бах обаче среща сериозен политически отпор в Германия. Страната е една от 35-те, подписали петиция до МОК, с която се настоява изясняване на формулировката: неутрален статут.

Томас Бах ще бъде сред гостите на предстоящия да се проведе в следващите дни Рурски политически форум в Есен. Участниците обещаха, че босът на МОК ще бъде посрещнат от всеобщ протест. Той е организиран от германско-украинската група за подкрепа OPORA.

„Всеки руски спортист с неутрален флаг е опръскан с кръв“, обявиха от организацията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК