Германия спечели предсрочно първото място в Група „D“ на световното първенство по хандбал в Доха (Катар). За второто място до последно ще се борят Полша и Дания. Бундестимът разби Аржентина с 28:23 в мач, в който интрига имаше само през първото полувреме. Южноамериканците дори водеха на почивката с 14:13, но после се пречупиха пред немската сила.
 
Патрик Гроецки вкара най-много голове – 7, и заслужено получи наградата за Играч на мача. С по 5 попадения се отчетоха Патрик Виенчек и Мартин Щробъл, а с по 3 – Паул Друкс и Щефан Виенхолд. Най-резултатен за аржентинците мбеше Федерико Фернандес с 6 гола, а по 5 забиха Федерико Виейра и Федерико Писаро.
 
В другите срещи от групата Полша разгроми Саудитска Арабия с 32:13, а Дания надви Русия с 31:28. По този начин „сборная“ е на път да отпадне от битката за челните места на турнира. На 25 януари руснаците ги очаква труден тест срещу Аржентина, който ще реши съдбата им. Засега „гаучосите“ имат 3 точки, а руснаците са с 2 и им е нужна задължителна победа.
 
В битката срещу грамадните датчани момчетата на треньора Кулешов започнаха кошмарно и на почивката изоставаха с цели 8 точки – 8:16. След паузата те успяха да стопят малко от преднината на Червения динамит, но силите не им стигнаха за нищо повече. Водещият им стрелец Костя Игропуло беще напълно обезвреден от датската защита и вкара първия си гол чак в 3-ата минута на второто полувреме.
 
Засега участие в битката за разпределение на медалите са си осигурили отборите на Испания, Катар, Словения, Х ърватия, Македония, Швеция, Франция, Германия, Дания и Полша.
 
ОСТАНАЛИТЕ СРЕЩИ ОТ ДНЕС
Швеция – Египет 26:26
Франция – Алжир 32:26
Исландия – Чехия 25:36
 
ПРОГРАМА НА МАЧОВЕТЕ ЗА 23 ЯНУАРИ
Бразилия – Чили
Испания – Словения
Тунис – Иран
Хърватия – Босна и Херцеговина
Македония – Австрия
Катар - Беларус

Милен Димитров, специален пратеник на БЛИЦ в Катар