Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал в съчетанието с обръчи и бухалки на европейското първенство в Холон (Израел). Най-тъжното европейско в историята на гимнастиката за България. Най-тежките дни за момичетата и феновете им. Цветелина Стоянова все още се бори за живота си след падане от шестия етаж, а по това време нашите пет момичета - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова и Любомира Казанова, играха на предела на възможностите си в Израел.

Цяла България подкрепяше ансамбъла, но критикуваше решението на федерацията за участие на Европейското. Ясно бе още след инцидента, че момичетата поискаха да се приберат при своята съотборничка Цветелина Стоянова, но председателят на федерацията потвърди, че е било "на живот и смърт" да ги убеди да останат в Израел.

Именно тази фраза разбуни още повече настроенията в България. В крайна сметка в първенство на "живот и смърт" ансамбълът завърши на пето място в многобоя, на четвърто в съчетанието с ленти и спечели бронзови медали в съчетанието с обръчи и бухалки.

В първенството на "живот и смърт" пет момичета показаха какво е да играеш против волята си, какво е мислите ти да бъдат на хиляди километри в болнична стая с най-добрата ти приятелка, какво е да не си на себе си. Благодарим ви, момичета, че отново издържахте.

Агенция БЛИЦ стиска палци на Цвети да се пребори. Искаме отново да ни радва!

ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С ЦВЕТЕЛИНА СТОЯНОВА

Оценките на финала с пет ленти

Оценките в съчетанието с бухалки и обръчи