ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

18-годишният Карлос Насар постигна грандиозен успех на европейското първенство в Ереван, след като счупи рекорди и заслужено се окичи със златото. Талантът, родом от Червен бряг, разби тотално конкуренцията в категория до 89 кг. Насар също така подобри световните рекорди в изтласкването и двубоя, както и постави световен рекорд за юноши в изхвърлянето. Насар постигна всичко това само в пет опита.

Здравенякът завърши с двубой от 395 кг - 174 кг в изхвърлянето и 221 кг в изтласкването.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

"Успях да спя, обикновено съм много изморен след състезание. Но еуфорията беше голяма, щастлив съм", каза в ефира на "Тази сутрин" европейският шампион. Часове по-рано българският химн озвучи залата в Ереван в негова чест.

"Определено не е лесно, колкото изглежда. 220 кг си е тежест. Ако бяха участвали всички конкуренти, нямаше да е толкова голяма разлика с второто място. Водих битка с представителя на домакините Карапетян. Беше малко по-кофти, да. Публиката се опита да ме саботира, но се справих", разказа националът, който посвети отличието на дългогодишния си треньор - Илиан Илиев, който почина внезапно в края на миналата година.

"Винаги ми казваше, че се гордее с мен. Знаеше, че мога и още. Точно в този ден можеше да вдигна щанга с 10 кг отгоре", коментира Карлос.

"Виждам се на почетната стълбичка на Олимпиадата в Париж догодина. Конкурентите не спират да тренират здраво, но аз не мисля да давам задна", надъхан е Насар.

Всеки дeн прекарва в залата по 7-8 часа, а в най-тежките дни вдига около 20 тона на тренировка. 

В края на януари тази година световният №1 от 2021 г. беше осъден на 7 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба в размер на 450 лева заради шофиране след употреба на амфетамини и метаамфетамини.

"Не ми се отрази, не съм имал затруднения с подготовката. Беше ми гузно, защото разочаровах аудиторията. Много съжалявам. Пример съм за не малко хора. Малко или много им паднах в очите. Това беше инцидент. Аз не водя такъв начин на живот", признава грешката си Карлос Насар. 

Героят говори и на летище "София" при завръщането от Армения.

"Страхотно се чувствам, това беше голяма победа за мен. Успехите не ме главозамайват. Концентрирал съм се към Олимпиадата. Винаги отивам за златен медал на състезание. Винаги може да стане всичко, докато не го взема. Има още резерви и мисля да го покажа на други състезания. Винаги съм бил концентриран само върху спорта. Тренировки и режим е рецепта за успеха. С италианецът щеше да е по-изтощаващо като опити, но той се отказа в последния момент. Много бях разочарован като разбрах, че няма да участва", каза Насар.

"Подготвям се, както съм се подготвял до момента. Целта е Олимпиадата. Ще направя всичко възможно да успея", добави щангистът.  

 


Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК