Ансамбълът по художествена гимнастика на България бе избран за отбор на месец май. В края на май нашите взривиха "Арена Армеец", където спечелиха два златни и един сребърен медал на Световната купа. Ина Ананиева бе определена за треньор №1 на май.

"Специално си съобразихме календара с всички състезания – през април не взехме участие в нито едно, за да могат момичетата да се възстановят. Програмата ни е много натоварена, тъй като освен Олимпиадата през тази година, имаме още две големи първенства. Още другата седмица заминаваме за европейското в Израел. След това ще е имаме около месец и половина, за да могат момичетата отново да възстановят и да се подготвят по най-добрия начин за Рио”, коментира Ананиева.

"Преди участието ни на двете световни купи отново ще бъдем на лагер, след което заминаваме за Бразилия. Няма да се подготвяме в Рио, а в друг град – Флорианаполис, където бях миналата година и съм наясно с условията там и затова мисля, че ще се подготвим добре. Заминаваме на 2 август, като ще останем там до 15-ти, след което ще влезем в олимпийското село в Рио”, допълни треньорката.

Любопитното е, че медалите в многобоя в Рио ще бъдат раздадени в последния ден от Олимпиадата - 21 август (неделя). Предишният ден ще бъде състезанието в индивидуалната надпревара, където ще ни представя Невяна Владинова.