Двукратният олимпийски шампион Армен Назарян може да поеме националния отбор по борба в класическия стил. Последният борец, донесъл титла за България от олимпийски игри, ще смени Братан Ценов, който ще подаде оставка. Назарян тренираше с отбора в началото на годината и дори обмисляше да се пусне в квалификациите за олимпийските игри в Лондон. Той е основен фаворит за поста на Ценов, който се оттегля след 14 години начело на отбора. Вариант е и Николай Гергов.

Положението в класическия стил е много тежко. Още преди игрите в Лондон основният благодетел на класиците - Гриша Ганчев, обяви, че се оттегля от борбата. За капак отборът се изложи на олимпийските игри в Лондон. С евентуално назначение на Назарян от федерацията ще се опитат да задържат Ганчев. Именно бизнесменът докара арменеца в България. Ако Ганчев обаче реши, че няма да дава повече пари за борбата, федерацията ще се чуди как да плаща заплатите на класиците.

Положението в свободния стил също не е особено добро. Треньорът Симеон Щерев ще се срещне с президента на БФБорба Валентин Йорданов. Към Щерев има предложения от няколко държави. Във вторник е и заседанието на УС на федерацията, на което ще се обсъжда провалът на олимпиадата в Лондон./БЛИЦ