Елис Гури е готов да напусне България и да се бори за друга държава. Натурализираният албанец, който донесе за страната ни златен медал в кат. до 96 г. от световно първенство по борба в Истанбул (2011), сериозно обмисля варианта да остави българското знаме и да се ориентира към друг национален флаг.
 
Причина за това са сериозните финансови проблеми в българската класическа борба. След оттеглянето на Гриша Ганчев като спонсор, Гури и съотборниците му вече не могат да разчитат на стабилното рамо, което до голяма степен подсигуряваше националния отбор в този стил.
 
Проблемът беше официализиран от Армен Назарян и Николай Гергов още преди началото на олимпийските игри. Тогава дори съществуваше вариант класиците изобщо да не се борят в Лондон, но в крайна сметка след проведени разговори с ръководството на федерацията до подобен развой не се стигне.
 
От Лондон до сега ситуацията в националния отбор по класическа борба става все по-тежка. Във вторник УС на БФ Борба трябва да се събере и да вземе решение за бъдещето на Гури и съотборниците му.
 
Ако не се намерят финансови средства, които да подсигурят подготовката им за следващата година, то шампионът и част от останалите национали като Христо Маринов, Явор Янакиев, Иво Ангелов и Александър Костадинов са готови да сменят екипа на България с този на друга държава. Към тях вече има оферти, но за момента се изчакват резултатите от срещата във вторник.